ד"ר בתיה שטרן
 
 
 
 
 
 
 
072-3218313
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הטיפול היונגיאני

 
 

פסיכותרפיה ברוח העקרונות של הגישה היונגיאנית

 
הטיפול היונגיאני מטרתו לבנות קשר אל העולם הפנימי שחבוי בתוכנו, מתוך הבנה שבאזורי נפש אלה שוכנים חומרי הריפוי האישיים שיכולים לתת מענה לסבל נפשי רב. ק.ג. יונג תאר רבדים שונים של הלא מודע הנמצאים בקשר ביניהם ויכולים להשלים זה את זה וכך לדחוף לקראת התפתחות נפשית.

מתוך הבנה זו של הכוחות האישיים הפנימיים, הגישה לסימפטומים ריגשיים היא לא רק דרך הסבל שהם מחוללים אלא גם בראיה שלהם כנותני גישה לאפשרויות של התפתחות. המטרה היא להביא לשלמות נפשית ולהגשמה אישית.

את העולם הפנימי אנו חווים דרך מערכת של דימויים, חלומות, המלווים בשלל של רגשות. הרגשות יכולים לעורר מתח פנימי רב המלווה בחרדות, פחדים, דכאון, תוקפנות. אבל הם יכולים גם לעורר קשת של תחושות חיוביות כמו הרמוניה פנימית ואהבה.
עולם החוויות והרגשות מתבטא במערכות היחסים שלנו עם אנשים אחרים במעגלי קירבה שונים: ביחסים אינטימיים, יחסים בתוך המשפחה הקרובה והרחבה, יחסי עבודה , ועוד.

הטיפול היונגיאני מסתכל על העתיד כמו גם על העבר. הקשר אל המשאבים הפנימיים יכול להוות מנוע צמיחה ולדחוף אל העתיד. מתוך כך לגשר בין תנאי גדילה, טראומות, משברים ( מה שנקרא גורל) לבין משהו שאנחנו חותרים להגשמתו (מה שנקרא ייעוד).
 
 
בטיפול אנחנו מחפשים יחד את הפוטנציאלים והאפשרויות שיכולים לפצות על קשיים ריגשיים, ואת הדרך לתת לפוטנציאלים אלה ביטוי. יש משקל משמעותי וחשיבות בכל גיל בדרך להגשמה – החל מהגילאים של הילדות וההתבגרות (גילאים בהם אינני מטפלת) דרך הבגרות, והגילאים המבוגרים של גיל העמידה והגיל השלישי (גילאים המטופלים בקליניקה).

בטיפול יש משקל רב למערכות של דימויים פנימיים, ובטכניקת העבודה נעשה שימוש בחלומות, דמיון פעיל, ובקשר לביטוי אומנותי.

הבנת הביטויים השונים הללו של הנפש נעשית באמצעות אסוציאציות מחיים אישיים, וגם באמצעות הקשרים כלליים יותר מהתרבות האנושית – מיתוסים, אגדות עם, יצירות קולנוע, ספרות, שירה, אומנות פלסטית, מדיה ועוד. כל זאת על מנת לשנות ולהרחיב את התודעה, ולהגיע ולתובנות ולראית עולם ומציאות המרפאות את הנפש.